katastrofy

Tuesday, February 13, 2007

Euforie

přešla časem ve zklamání a Tautanbyrk se musel ptát, zda si od prá¬ce pro třetího posla nesliboval příliš. Vi¬děl ho jen příležitostně, jednou za dva nebo tři měsíce. Jednou uplynul celý půlrok, než si ho povolal k hlášení na HLAVEL. Ale co mohl hlásit?
.Tautanbyrk měl na Kuntherherrův pří¬kaz dohlížet na činnosti v kolagenu. Bylo to tak málo práce, že měl více než dostčasu na vytváření novech kmenů Tessmů, aby si život ve Věži světla učinil snesitelnejsi.
Věž světla! Kolagen neměl s věži nic společného a nevyzařoval ani žádné zvlášt¬ní světlo, tedy určitě ne v Deltě. „Dole" ve standardním kosmu, to se dozvěděl na počátku své „práce", měl značný význam pro tamní inteligence. Přinejmenším pro ty v galaxii, „nad" níž je Delta - pro Šaogenskou říši nebes.
Vedoucí kolagenu, na kterého mě! Tautanbyrk dohlížet, mu vyprávěl o válce s Racnetty, která zuřila před mnoha tisíci lety a vyžádala si v normálním vesmíru množství obětí. Racnettové, silně parapsychicky nadané bytosti, hodlali ve zničují¬cí válce rozdrtit vedoucí národ Šaogenské říše nebes Tessmy.
Baolin-Ndaové se rozhodli, ze tuto straš¬livou válku ukončí. Proto vytvořili Věž světla, která v normálním vesmíru vytvá¬řela mentální vlnu, jež rezonovala s urči¬tými pětirozměrnými částmi mozku Racnettů. Nejdříve je vystopovala, potom účinkovala proti nim. Jestliže nějaký Racnett použil své paranormální schopnosti, skoro ve všech případech došlo v jeho mozku ke smrtelné rezonanční reakci. Před touto mentální vlnou je neochránily žád¬né štíty.