katastrofy

Monday, February 19, 2007

Tautanbyrk pod dojmem jeho slov ml¬čel.

„Delta je bublina, umístěná v hyperpro¬storu," pokračoval Kuntherherr. „Stan¬dardní branou je zakotvená na určitém místě v normálním kosmu, a to 16 000 světelných let od centra Šaogenské říše nebes. I proto je pro nás standardní brána důležitá - nejen jako ventil a jediné spo¬jení, Jímž můžeme navázat kontakt s ro¬boty nebo různými národy jako například Nonggy, které za nás vyřizují v normál¬ním vesmíru důležité úkoly. Branou se dostávají i mnohé naše technické výrob¬ky ke smrtelníkům, například arzenál Ba-olin-Ndaů. Anebo si vezmi první Heliotskou tvrz:"
„Ano," dokázal na to říct Tautanbyrk.. Bylo toho zase příliš mnoho najednou! „Ano, Kuntherherre, rozumím..."
Úsměv třetího posla mu naznačil, že Kuntherherr velice dobře ví, jak na lom momentálně je. Ušetřil ho dalších vysvět¬lování a po hodinách se s koulí vrátili do HLAVELU, kde na veletechnika čekalo překvapení.
Dorazil druhý posel Thoregonu Ce Rhi-oton. Přibyl z Mostu do nekonečna. Tautanbyrk ho dokonce viděl a směl se s tou velkou statnou bytostí s modrou ple¬tí a ve žlutém oděvu pozdravit. Potom ho ' Kuntherherr odeslal jako malého kluka do Věže světla, kde měl čekat na další poky¬ny.