katastrofy

Monday, February 19, 2007

Kuntherherr

potom Tautanbyrka poslal ještě do dvou jiných kolagenů, kde ho ne¬čekalo o mnoho víc vzrušení než ve Věži světla. Teprve když si znovu, tvrději a vášnivěji postěžoval, dostal se do tak¬zvané Zbrojovky Baolin-Ndaů.
Název klamal, neboť ve Zbrojovce se ne¬vyráběly zbraně, ale přístroje a zařízení pro takzvaný arzenál Baolin-Ndaů, o němž tře¬tí posel již hovořil. Ředitel kolagenu se jmenoval Trentbetow a byl zhruba dvakrát starší než Tautanbyrk, který na něj měl z Kuntherherrova pověření dohlížet. Trent¬betow se však nedal. Zdánlivě se podřídil, ale ve skutečnosti si jel po svém.
Zde se však Tautanbyrk dozvěděl a na¬učit nové věci. Slýchal tu o koalici Thoregon, jejímiž posly byli Kuntherherr a Ce Rhioton a pro kterou Baolin-Ndaové vy¬řizovali většinu své práce. Například pro¬totyp Heliotského valu a to či ono slouži¬ly k vytvoření technických předpokladů pro Konstituční rok, ať už to bylo cokoli.
Arzenál, pro který se tak pilně vyrábě¬lo, měl být jednou předán bytosti jménem Perry Rhodan, aby mohla splnit svůj úkol pro Thoregon. Trentbetow zřejmě nevě¬děl, kdo Perry Rhodan je a zda se už vůbec narodil. Ale zdálo se, že předání arze¬nálu leží ještě v budoucnosti.
Tou dobou se ve Zbrojovce pracovalo mimo jiné na stroji času pro arzenál. Při¬pomínal primitivní vrtací hlavici z temně se lesknoucího kovu velkou 30 centimet¬rů, ale v aktivním stavu se měl několikrát zvětšit. Tautanbyrk byl svědkem několika .i ukázek a tu a tam ho zapojili do práce na vývoji.