katastrofy

Wednesday, February 21, 2007

Pak však jeho zájem vyhasl,

opět se vě¬noval své specialitě tessmímu designu. Ve Zbrojovce se sice vytvářely vzrušující věci, pravé technické divy, ale často se mu

stýskalo po starém kolagenu a přátelích. Kdy naposledy viděl rodinu? ;
Někdy v noci nespal a přemýšlel. A vr¬talo mu hlavou, proč ho vlastně Kun¬therherr posílá od kolagenu ke kolagenu a otravuje ho nudnou prací. Tohle je práce asistenta? Anebo mu chce dát co nejširší obraz o zařízeních v Deltě, než ho zasvětí do tajemství HLAVELU a nechá jej v něm pracovat? Mluvil o zkouškách. Jaké zkouš¬ky a nač?
Když pracoval v designu, aspoň věděl, co dělá. Měl skutečný úkol, byl spokoje¬ný se sebou i svým životem.Ale nyní? Cítil se stále osamocenější.
Kdo Je Kuntherherr ve skutečnosti? Kdo jsou Ce Rhioton a ten další posel, onen štíh¬lý Nonggo, se kterým se krátce .viděl při jednom pobytu v HLAVELU, než musel odejít jako nějaký hloupý Tessma? Co je koalice Thoregon a Most do nekonečna?
Po jedné takto probdělé noci se rozho¬dl, že snese všechny informace o Thoregonu a Mostu. Kuntherherra se ptát ne¬chtěl, určitě by mu odpověděl vyhýbavě, a navíc by se jen divil jeho zájmu. Sice si cenil zvídavosti, ale kolem Thoregonu a jeho poslů dělal velké tajnosti.