katastrofy

Sunday, March 11, 2007

Takže se Tautanbyrk zeptal nejdřív na továrnu a Kuntherherr mu nabídl, že jej do ni pošle.
„Strávíš tam pár let a pomůžeš zhotovit některé součásti pro virtuální lodi. Tentor krát to není žádný tessmí design, naučíš se nové techniky." ;
„A kdy mi vysvětlíš HLAVEL?" zeptal se Tautanbyrk a už se divil termínu virtu¬ální loď. A opět měl pocit, že všechno jde najednou až podivně rychle.
„Jakmile si odsloužíš dobu v továrně," slíbil veletechnik. „Tentokrát se jistě nu¬dit nebudeš. Továrna a lodě jsou důleži¬tější než cokoli Jiného v Deltě. Ty mají skutečně kosmický význam."
Tautanbyrk poprvé věřil, že to s ním, Kuntherherr míní vážně. Na víc se již ne¬ptal a Kuntherherr mu nabídl, aby byl jeho hostem na HLAVELU anebo strávil den na svém ostrově s rodinou. Mohl si teď dělat, co chtěl, Jen nesměl zanedbávat své úkoly.
To rozhodlo. Může se s Viviaree vídat i nadále. Nebude uzavřen v nějakém ko¬lagenu.
Každopádně si to myslel, dokud se s ním Kuntherherr druhý den neodebral do Vir¬tuální továrny a nepředstavil ho řediteli,čtyřiciletému Dosdermorgovi.
Dosdermorg Kuntherherrovi přislíbil, že se Tautanbyrk bude smět podílet na všech důležitých pracích ve Virtuální továrně. A když třetí posel odtransmitoval, choval se k Tautanbyrkovi zdvořile a jako ke ko¬legovi, se kterým se zná již.léta a váží si ho. Představil ho budoucím kolegům a při¬dělil ho k mladému hypertechnikovi Lautensarkovi, který se ho měl ujmout na prv¬ní měsíce.