katastrofy

Monday, March 05, 2007

V designu ho přijati s otevřenou náručí. Roganwerg byl opět jeho kolegou a Krapohl stále přímým nadřízeným. Konečně mohl po libosti vytvářet a vyvíjet kmeny Tessmů. Tak to šlo po tři roky a Již tu byla zase řeč o případném povýšení, když se Tautanbyrk poprvé setkal s Viviaree.
Viviaree byla žena, ženská komponenta se projevovala jen ve vyzařování. Měla jinak stejně bílé a bezpohlavní tělo jako Tautanbyrk.Poslali ji za ním, aby mu osobné před¬nesla svá přání ohledné jistých kmenů Tessmů, kteří měli zvýšit výkonnost její kosmické lodi typu technobox.Technoboxy byly kostky všech velikostí od hrany o délce několika metrů až po stometrové. Její box měřil 34 metry.
Šlo jí hlavně o údržbu jistých technic¬kých zařízení a o odstraňování odpadu z mikrooblastí, na což miniaturizovaní ro¬boti nestačiti. Navíc potřebovala dvě nová tessmí křesla, hmyz nežil věčně, jeden velkotessma jí umřel a ten druhý už dosá¬hl kritického věku.
Tautanbyrk se dal rovnou do práce. Mohl si to dovolit, protože s projekty, na kte¬rých momentálně pracoval, byl v předsti¬hu. Za tři týdny si mohla vyzvednout kme¬ny Tessmů, ale na křesla potřeboval .víc Času.