katastrofy

Monday, April 16, 2007

Tautanbyrk

Jmenoval se Tautanbyrk a označoval se za mužského BaolinNdau. Druhá bytost se jmenovala Viviaree, byla žena a jeho partnerka. Nebyly mezi nimi patrné žád¬né rozdíly. Vše, co mi Tautanbyrk říkal, translátor okamžitě tlumočil, takže to sly¬šeli všichni.
• Dozvěděli jsme se, že v tomto „výklen¬ku" v tunelu jsme v bezpečí před psionickým prouděním. Ale nikoli před časovým posuvem. Jak se přesně projevoval, nedo¬kázal Tautanbyrk říct. Tvrdil však, že se může jednat maximálně o pár dnů. BaolinNdaové tomu tunelu říkali standardní brána a jednalo se o spojku mezi naším vesmírem a jejich životním prostorem baolinskou Deltou, která se, jak jsme tu¬šili, nacházela mimo proudění psionické hmoty.
Zřejmě Jsme přibyli ve velice špatný čas.
Tautanbyrk nám sdělil, že v Deltě došlo ke katastrofě. Říkal, že on a Viviaree jsou možná poslední svého národa. Pouze tu¬nel je chránil před tím, co naplňovalo Del¬tu pokud jsme mu dobře rozuměli, už asi šedesát let.
Otřáslo to mnou. Jak dlouho jsme hle¬dali tento národ, který vytvořil arzenál a plány pro Heliolské tvrze! A když je ko¬nečně najdeme... vylovíme jen dva po¬slední BaolínNday.